Wethouder opent KOE 10-daagse

KOE 10-daagse Katholiek Onderwijs Enschede officieel van start Wethouder Eelco Eerenberg opent eerste editie

Katholiek Onderwijs Enschede (KOE) opent haar deuren tijdens de KOE 10-daagse. Vanmorgen werd in aanwezigheid van Eelco Eerenberg, wethouder van onderwijs, de aftrap gegeven op IBS De Eschmarke. De 10-daagse is een initiatief van KOE en wordt dit jaar voor het eerst gehouden. Van 6 tot en met 17 maart organiseren alle 17 KOE-scholen allerlei activiteiten die de leerlingen verbinden met de Enschedese samenleving. Huidige en potentiele leerlingen, ouders, omwonenden en andere belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen. 

Tijdens de feestelijke aftrap, die plaatsvond op IBS De Eschmarke, onthulde wethouder Eerenberg de wensboom en plaatste hij als eerste een wens in de boom. ‘Mijn wens is dat we allemaal elke dag wat liefs doen voor een ander’, vertelde hij de kinderen. Daarmee is de KOE 10-daagse officieel geopend. ‘Een prachtig initiatief. Mooi om kinderen, ouders en buurtbewoners op deze manier met elkaar te verbinden’, aldus de wethouder. Bij alle deelnemende scholen is een digitale of fysieke wensboom aanwezig, waar iedereen die een wens heeft voor een ander een wenskaartje in kan hangen. Elke school brengt de meest originele, bijzondere of speciale wens in vervulling. 

Van afval prikken tot iPad les voor ouderen 

Tijdens de KOE 10-daagse staat de missie en visie van KOE centraal: leerlingen verbinden met elkaar en met de Enschedese samenleving. ‘We zetten ons graag actief in voor de samenleving. Dit doen we tijdens de KOE 10-daagse volop. Of het nou gaat om afval opruimen rondom de school, een concert geven voor de buurt of een iPad les geven aan ouderen: samen maken we er wat moois van!’, vertelt Rob van der Vegt, algemeen directeur van Katholiek Onderwijs Enschede. ‘Op deze manier geven we onze leerlingen bovendien mee dat wat voor een ander doen ook nog eens heel leuk kan zijn’.

Iedereen doet mee

Tijdens de KOE 10-daagse is van alles te beleven en te doen op de basisscholen van Katholiek Onderwijs Enschede. Zo trakteren IBS de Eschmarke-leerlingen bewoners van Liberein locatie Bruggerbosch op een zelfgemaakte high tea. Ook op de andere scholen wordt van alles georganiseerd. Bijvoorbeeld op de Paus Joannesschool, waar leerlingen kunst gaan maken en verkopen voor het goede doel. Leerlingen van De Kubus gaan samen met oudere wijkbewoners appeltaarten bakken, handwerken, luisteren naar mooie verhalen van vroeger en geven hen iPad-les. Kijk voor het hele programma van de KOE 10-daagse op de scholenwebsites via www.koe-enschede.nl. 

< Terug naar overzicht