Manuel Venderbos opent KOE 10-daagse

Presentator Manuel Venderbos opent tweede editie KOE 10-daagse

Vanmorgen verzorgde presentator Manuel Venderbos onder grote belangstelling de officiële aftrap van de KOE 10-daagse 2018, een initiatief van Katholiek Onderwijs Enschede. Van 12 t/m 23 maart organiseren alle 18 aangesloten basisscholen allerlei activiteiten met als doel samen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Kans voor een Kind. 

Tijdens de aftrap vanmorgen op basisschool Menkotoren aan de Rijnstraat in Enschede, werd al een mooi eerste startbedrag binnengehaald. Manuel Venderbos presenteerde samen met leerlingen van alle KOE-scholen een Galileo-special. Een leuke, spraakmakende show waarin ze allerlei vragen beantwoordden met uitdagende experimenten en proefjes. Hoe til je bijvoorbeeld een fles gevuld met rijst op zonder deze aan te raken? De show was via een livestream op Facebook te volgen, zodat leerlingen op alle scholen de show live konden meekijken. Ook werd er door een aantal leerlingen fanatiek gevlogt.

Manuel Venderbos: “Tof om een bijdrage te mogen leveren aan dit initiatief. Ik vind het belangrijk om kinderen op deze manier te verbinden met de samenleving en ze iets te laten doen voor andere kinderen van hun eigen leeftijd die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Daardoor ervaren ze van dichtbij dat gezondheid en/of rijkdom bijzondere waarden zijn waar je heel dankbaar voor mag zijn.” 

 

Iedereen doet mee

Alle scholen zullen zich komende twee weken volop inzetten en hebben hiervoor een eigen programma opgesteld. Zo verandert bassischool Bomans in een pop-up pannenkoekenrestaurant, organiseert Sint Jan een ‘Blije Bollen Festival’, strijden Schateiland-leerlingen om een finaleplaats in de ‘Kids got talent show’, treden leerlingen van De Triangel op tijdens de ‘Kans voor een Kind-show’ en verrast basisschool Bonifatius ouderen uit de buurt met een high tea!

 

 

Media
  • Aftrap.jpg
  • Proefjes.JPG
disclaimer sitemap  Aangesloten bij