'Nieuwe Buren' maakt de tongen los op De Kubus

Wethouder Jurgen van Houdt heeft vrijdag samen met de kinderen van groep 7 van basisschool De Kubus de lesmethode 'Nieuwe Buren' gelanceerd. Een website die de tongen losmaakte bij de leerlingen: "Zo zie je hoe leuk en gemakkelijk het is om iemand die uit een ander land komt te helpen en dat je veel van elkaar kunt leren!"

Enschede - De website wordt kosteloos aangeboden aan alle basisscholen in Enschede, maar mag ook kosteloos worden gebruikt door scholen in de regio. Het doel van de lesbrief is om leerlingen, leerkrachten en ouders op een laagdrempelige, positieve en actieve wijze mee te nemen in het thema nieuwkomers. 'Nieuwe Buren' is bedoeld voor kinderen uit groep zes tot acht. Door het enthousiasme van de kinderen worden ook de ouders bereikt, omdat ze er thuis over doorpraten.

Jurgen van Houdt: "Er kwam een bijzonder gesprek op gang tussen de leerlingen en er werden vragen gesteld aan Gabriël die me hielp en zelf gevlucht is. De leerkracht gaf aan dat dat al die jaren nooit eerder zo was gebeurd. De leerlingen raakten in gesprek met elkaar door de vragen uit de lesbrief. Enthousiasme was er vooral doordat de lesbrief de overeenkomsten tussen mensen benadrukt in plaats van het negatieve zoeken naar verschillen. En de klas wil nu zelf wat met gevluchte leeftijdsgenoten samen gaan doen. Hoe mooi is dat?"

Info:

www.nieuweburentwente.nl

Media
  • Kubus Jurgen Gabriël.jpg
disclaimer sitemap  Aangesloten bij