Monsterproject

Unieke co-creatie tussen basisschoolleerlingen en Saxion studenten

Monsters nemen Concordia over

 

Draken, grote gevaarlijke dieren, afzichtelijke en angstaanjagende wezens, gedrochten, misbaksels en mormels; het zijn allemaal monsters. Vanaf zaterdag 17 maart nemen ze Concordia in Enschede over, want dan opent de expositie van het Monsterproject. Hiervoor gingen Saxion-studenten aan de slag met tekeningen van leerlingen van basisschool De Windroos. De monsters komen terug in apps, games, boeken, animatiefilms, en augmented reality.

 

Deze expositie is het resultaat van een uniek project waarbij leerlingen van basisschool De Windroos monsters hebben getekend. Deze tekeningen zijn vervolgens door studenten van de opleiding Kunst en Techniek van Saxion gebruikt om een nieuw verhaal te vertellen aan de hand van verschillende media. Deze verhalen worden tentoongesteld, samen met de originele tekeningen van de kinderen.

Bij de feestelijke opening op woensdagmiddag 21 maart wordt de rode loper uitgerold voor deze jonge kunstenaars, er zijn (alcoholvrije) bubbels en ze kunnen in de ‘Monster World’ van afstudeerder Kat Land en 100% FAT! Hun zelf getekende monster tot leven laten komen.


‘Go Monster’

Dit is de tweede keer dat Concordia samenwerkt met het basisonderwijs en Saxion in het Monsterproject. Inspiratie voor het project kwam vanuit de Verenigde Staten, van het project Go Monster. Een kind wordt gevraagd om een monster te tekenen, dat vervolgens door een kunstenaar als inspiratiebron gebruikt wordt voor het creëren van een kunstwerk.

 

De expositie wordt op woensdag 21 maart om 14.30 uur feestelijk geopend en is te zien tot en met zondag 1 april 2018. Entree is gratis (vrije gift).

Media
  • Monsterproject 1.jpg
  • Monsterproject 2.jpg
  • Monsterproject 3.jpg
  • Monsterproject 4.jpg
  • Monsterproject 5.jpg
  • Monsterproject 6.jpg
  • Monsterproject 7.jpg
disclaimer sitemap  Aangesloten bij