Leerlingen KOE zamelen bijna 18.000 euro in voor goede doel

Tijdens de KOE 10-daagse hebben de scholen van Katholiek Onderwijs Enschede (KOE) geld ingezameld voor Stichting Kans voor een Kind. Vandaag werd de uitreiking van de cheque gekoppeld aan een bijzondere gebeurtenis: een leerling van basisschool Schateiland - onderdeel van KOE - werd op hetzelfde moment verrast door Stichting Kans voor een Kind.

Katholiek Onderwijs Enschede draagt Stichting Kans voor een Kind een warm hart toe. Niet voor niets kozen zij de stichting uit als goed doel voor de KOE 10-daagse, waarin de 18 aangesloten scholen door middel van allerlei activiteiten geld hebben ingezameld voor dit goede doel.

Leerlingen verbinden
De KOE 10-daagse werd dit jaar voor de derde keer gehouden. Tijdens elke 10-daagse staat de missie en visie van KOE centraal: leerlingen verbinden met elkaar en met de Enschedese samenleving. ‘We vinden het belangrijk om onze leerlingen mee te geven dat het fijn is om iets voor een ander te doen. Door onze krachten te bundelen hebben we een geweldig bedrag opgehaald voor kinderen uit Twente die het niet altijd makkelijk hebben. We zijn super trots op onze leerlingen, ouders, leerkrachten en alle andere betrokkenen die op welke manier dan ook een bijdrage hebben geleverd aan dit succes!’, vertelt Jos Sprakel, bestuurder bij KOE. ‘We hopen dat met het ingezamelde bedrag vele wensen worden vervuld en heel veel kinderen blij worden gemaakt. Ontzettend leuk dat vandaag een van onze eigen leerlingen werd verrast!’.

De wens van Emma
Stichting Kans voor een Kind vervult wensen van kinderen die het door ziekte of een andere oorzaak niet makkelijk hebben. Vanmorgen werd Emma (11) in de klas ‘overvallen’ en ging een grote wens in vervulling. Emma heeft een chronische ziekte, waardoor ze snel moe is en moeilijk kan voortbewegen. Ze is gek op paarden. Vandaag neemt Stichting Kans voor een Kind Emma mee naar ‘Paard zoekt baas’, een opvang voor getraumatiseerde paarden in Gronau. Samen met haar zusje en ouders krijgt Emma een rondleiding en kan ze alles vragen wat ze altijd al wilde weten. De dag wordt afgesloten met een wellness arrangement en een etentje met het hele gezin.

‘Geweldige prestatie’
Nadat Emma in het bijzijn van haar klasgenootjes werd overvallen mocht Stichting Kans voor een Kind zelf een verrassing in ontvangst nemen. Uit handen van Jos Sprakel en een aantal leerlingen ontvingen zij een cheque van bijna 18.000 euro. Willem Hoevers en Agnes Schutten van Kans voor een Kind zijn onder de indruk van het opgehaalde bedrag. ‘Fantastisch! Met dit bedrag kunnen we heel veel wensen vervullen. Mooi om te zien dat de leerlingen zich zo hebben ingezet om andere leeftijdsgenootjes een gave dag te bezorgen. Wat een geweldige prestatie van alle scholen!’, aldus een enthousiaste Hoevers.
Media
  • KansvooreenKind 2
disclaimer sitemap  Aangesloten bij