KOE 10-daagse: Ieder kind heeft recht op geluk!

Dat is de missie waarvoor 4.000 leerlingen zich van 9 t/m 20 maart gaan inzetten. De leerlingen van 18 KOE-scholen maken zich 10 werkdagen lang hard voor andere kinderen die het niet makkelijk hebben. En dat vinden wij best KOE(L)! Geld inzamelen voor Stichting Kans voor een Kind, omdat ieder kind recht heeft op geluk.

Betrokken bij een ander

Wij vinden het belangrijk om leerlingen te verbinden met elkaar en de samenleving. We willen hen meegeven dat het goed is ook iets voor een ander te doen. Daar wordt niet alleen de ander, maar ook jijzelf een stukje gelukkiger van. Stichting Kans voor een Kind komt voor ons zowel fysiek als gevoelsmatig dichtbij. Er zijn helaas ook dicht bij huis veel kinderen die het moeilijk hebben door bijvoorbeeld ziekte. Door ons samen in te zetten voor deze stichting hopen we heel wat kinderen een beetje geluk te brengen.

Verbonden met de wereld

Samen zijn wij KOE: we willen verbinden en verbonden zijn. Binnen de scholen en de organisatie zetten wij een vertrouwde omgeving neer en blijven we samen bouwen aan een toekomst. Dat komt voort vanuit onze identiteit. Vanuit onze overtuiging samen ontwikkelen, omdat we geloven dat onderwijs bijzonder en goed moet zijn. Niet alleen voor onze eigen scholen en in het onderwijs: we kijken ook naar de wereld om ons heen. Met de KOE 10-daagse leren we kinderen betrokken te zijn bij hun omgeving.

Kick-off 9 maart

Onze 18 scholen trappen de 10-daagse af op maandag 9 maart op hun eigen locatie. Elke school start met een motivatiefilm. Hierin vertelt Willian Kleinjan (beter bekend als Kareltje de Kok van Avonturenpark Hellendoorn) de leerlingen waar we het allemaal voor doen en wat de acties van de betreffende school zijn. We eindigen met een powerkreet: Wij zijn KOE(L)! Leerkrachten delen vervolgens de ‘powerbandjes’ uit aan de leerlingen. Dan is het tijd voor de acties!

Activiteiten op alle KOE-scholen

Waar de ene school kiest voor een sportieve invulling, kiest de andere school voor een culinair uitstapje… Alles om zoveel mogelijk kinderen een kans op geluk te bieden. Benieuwd naar de activiteiten?  Kijk voor alle activiteiten op de websites van de basisscholen of klik op KOE 10-daagse Activiteiten en planning.pdf voor een overzicht van alle KOE-scholen. 

disclaimer sitemap  Aangesloten bij